A nevek dala (2019)

A zene és a vallás sok ember életében fontos szerepet játszik. Nincs ez máshogy Dovidl-lel sem.

A nevek dala elgondolkodtató, de nem az a film, amit egy átlagos néző a moziba beülve elvár. Nem olyan pörgős, mint a mai filmek nagy százaléka, nincsenek benne hatalmas fordulatok és semmi természetfeletti. Egy művészfilm, amit leginkább művészmozikban kellene játszani. Ennek ellenére a film képes magával ragadni a nézőt, vannak benne nagyon jó jelenetek.

A film központjában a vallás és a zene, pontosabban a zsidóság és a hegedű áll. Akit érdekel legalább az egyik, az nagyon fogja szeretni a filmet. Ellenkező esetben nem ajánlom. Mondhatnánk azt is, hogy A zongorista című film könnyebben emészthető változata. A képi világ teljesen összhangban volt  a zenével, a cím tényleg értelmet nyer a végén, megérthetjük azt is, hogy a zene mennyit segíthet a nehéz időkben, például a háborúban, vagy akkor, amikor elveszítünk számunkra valaki nagyon fontosat. A zene gyógyít.

Mindezen felül nem elhanyagolható a filmben a testvéri szeretet és a család szerepe , ahogy a való életben sem. Fontos szerepet kap a barátság, az árulás és a megbocsátás is. Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan, mindenképp nézd meg a filmet! Egyszer megéri rááldozni az időt! 🙂

🎥Rendező: François Girard

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Clive Owen, Tim Roth, Catherine McCormack, Saul Rubinek

⏱️Hossz: 113 perc

🌊Műfaj: kanadai-angol-német-magyar filmdráma

🎞️IMDB: 6,2

🍅Rotten Tomatoes: 41%

🐼Kritikát írta: bambuszmedve

Facebook Kommentek