A szövetség (2023)

Guy Ritchie's The Covenant is a commercial Hollywood movie that nevertheless does contain some critique of the US approach to Afghanistan (Credit: Alamy)

Guy Ritchie új filmje, “A szövetség”, egy izgalmas és feszült thriller, melynek eseményei az afganisztáni kivonulás előtti időszakban játszódnak. A film izgalmas akciójelenetekkel és váratlan fordulatokkal van tele, és bár a cselekmény néha kicsit összecsapottá válik, a színészi alakítások miatt végig lebilincselő marad. Jake Gyllenhaal és Dar Salim alakításaikkal mély és hiteles érzelmeket közvetítenek, ami még inkább magával ragadja a nézőt.

Azonban nem minden tökéletes a filmben, kritikusai szerint a szereplők afgán ábrázolása túlságosan egyszerűsített és néhol stereotip módon történik. Ezen kívül, a történet egyes részei nem kapnak megfelelő magyarázatot, és néhány szál feleslegesen marad nyitva.

Összességében “A szövetség” egy jó film, amelyet a háborús thriller műfaj iránt érdeklődők mindenképpen érdemes megnézniük. Guy Ritchie ismét bebizonyította, hogy remek történetmesélő, és bár van néhány hiányossága, a film mégis magával ragadó élményt nyújt a nézőknek.

🎥Rendező:

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők:

⏱️Hossz: 143 perc

🌊Műfaj: Akciófilm, Thriller, Háborús

🦝Kritikát írta: Tabuzz

Facebook Kommentek