Árok (2020)

Lebilincselő. Lélegzetelállító. Drámai.

A film elején ezek a szavak villantak az agyamba. És a film végén is nyugodt szívvel mondhattam azt, hogy ez nem változott.

Alapvetően nem vagyok oda a tenger vagy óceán mélyén játszódó filmekért, egyszerűen mindig ugyan az a séma. Bár tény, hogy néhány, már jól bevált fordulat ebben a filmben is megjelent, nekem tetszett, és érződött, hogy a film tényleg igyekszik elrugaszkodni a már jól megszokott jelenetektől, és szeretne valami újat mutatni.

Az óceán zavaros, sötét vizében megjelenő lények egészen horrorisztikus megvilágítást kapnak. Érdekes módon, az óceán mélyén játszódó jeleneteknél a néző pont annyira nem látta mi is történik, mint amennyire a szereplők sem érzékelték. Ennek a közegnek köszönhetően a film a jumpscarektől sem riad vissza, azonban nem engedi veszni az ember-ember közötti, drámai kapcsolatokat sem.

Az exvámpírtól- azaz Kristen Stewarttól, aki a főszerepet kapta- csodás alakítást láthatunk, egészen kinőtte magát, ráismerni sem lehet. Egy erős, vagány, független, ámbár egy kissé pesszimista csaj. Zseniális.

Ahogy sajnos az az akciófilmekre jellemző, ebben is vannak olyan gyorsan történő jelenetek, amikor az ember csak kapkodja a fejét, hogy most akkor mi is történt. Ettől eltekintve a néző teljesen elveszíti az időérzékét, és át tudja adni magát az élménynek, a misztikusságnak és a látványnak. Ha szereted az óceános filmeket, vagy szimplán csak egy, a megszokottól eltérő horrorra vágysz, némi humorral, érdekes karakterekkel fűszerezve, akkor semmiképp ne hagyd ki!

🎥Rendező: William Eubank

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Kristen Stewart, T. J. Miller, Jessica Henwick, Vincent Cassel

⏱️Hossz: 95 perc

🌊Műfaj: amerikai akcióthriller, dráma, horror

🎞️IMDB: 6,6

🍅Rotten Tomatoes: 36%

🐼Kritikát írta: bambuszmedve

Facebook Kommentek