Barcelonában jártunk!

Be vagyunk oltva, fellélegzett a társadalom egy picit a koronavírus alul, így a Tabuzz is úgy döntött, hogy itt az ideje egy kis külföldi nyaralásnak és egy kis ajánlónak. Barcelonát választottam ki úti célul, amiről mindenkinek a spanyol életérzés, tengerpart, churros és talán a Sagrada Família jut az eszébe.

Utazásunk során a Barcelona Turisme oldalát használtuk, ahol mindent megtalálhatok Barcelonáról és jegyeket is tudtok vásárolni a látványosságokhoz könnyedén, ami hasznos, mivel mindenhol online jegyértékesítés van inkább. Másrészről tájékozódhatok az utazásotok során a katalán városban rendezett kiállításokról, fesztiválokról és egyéb programokról.

Barcelonában minden korosztályú és minden érdeklődésű ember megtalálja a helyét. Rengeteg látnivaló van, amelyek sokszor többet adnak, mint amit el tudsz képzelni a Google fotók alapján. Itt kifejezetten Gaudí munkáira gondolok. Mindeközben a város éjféltől egy hatalmas partivá változik át. Még tapasztalható a koronavírus hatásai ugye a városban, ami azt jelentette, hogy minden szórakozóhely zárva volt, valamint az éttermek és boltok is zártak este 10-től. Azonban a spanyolok ezt könnyedén megoldják, kimennek a partra és ott buliznak. Emiatt egy hatalmas fesztivál alakul ki a barcelonai tengerparton a helyiekkel és a turistákkal együtt, ami egy picit a part rovására megy, mivel hihetetlen szemetet termel az a rengeteg ember, amit a nappali strandolás alatt is nézned kell.

A következőkben sorra veszem a főbb látványosságokat, amiket semmiképp se hagyj ki, ha Barcelonában jársz.

Sagrada Familia

A legfontosabb: foglalj online jegyet. Nem foglaltam, mert nem tudtam melyik nap legyen, de már a második nap arra jutottunk a társasággal, hogy elsétálunk a Sagrada Familia-hoz és hátha nem lesz nagy sor. Na igen, nem is volt, de a biztonsági őrök ki is jelentették nekünk, hogy csak online jegyvásárlás lehetséges, de könnyedén le tudtok foglalni másnapra.

A bazilikára rátérve egyszerűen csodálatos. Gaudí ismertetőjele az, hogy belevonja a természetet a munkáiban és ettől egy igazán egyedi építményt láthatunk, mint kívülről, mint belülről egyaránt. A bazilika jellegzetessége, hogy még mindig építés alatt áll és 2026-ben lesz kész.

Güell Park

Még egy Gaudí által készített kincs. Itt is válasszátok inkább az online jegyvásárlást. A park maga gyönyörű, különleges, nyugodt hangulatot áraszt és csoda szép kilátással rendelkezik a városra. Több órás programként nézzetek rá és tökéletes helyszín a piknikezésre. A legkülönlegesebb dolog, amit ott tapasztaltam az az volt, hogy a papagájok szabadon repkednek a fákon/pálmafákon.

La Boquaria piac

Ez a piac a La Rambla-ból nyílik, ami körülbelül olyan, mint Budapesten a Váci utca. Ezen a piacon ételeket találsz minden mennyiségben: street food helyek, színes gyümölcsös pultok, juice-bárok, helyi spanyol húsos péksütemények, spanyol burrito-k, Serrano-sonka- és spanyol sajtkelyhek. Egy napi étkezés kötelező itt, ha Barcelonában jártok.

Montjuic

A Montjuic a part mellett található hegy Barcelonában. Libegővel vagy gyalog is fel lehet menni és rengeteg látnivalót tartogat. Kiépített trópusi parkjában nagyon jó sétálgatni. Ott található a Castell de Montjuic, az Olimpiai Gyűrű, a Palacio Nacional és a Font Mágica. Az utóbbi egy táncoló, zenés szökőkút, amit mindenképp nézzetek meg. Mi egy napfelkeltét néztünk meg a tengerpartra néző részén, ami egy szuper élmény volt, mindenképp ajánlom. A napfelkelte bevilágította a kikötőt és Barcelona teljes partját is.

Casa Batlló

Antoni Gaudí nevéhez nagyon sok építmény tartozik, a Casa Battló is ilyen. Ezt a házat egy középosztálybeli családnak építette. Elég borsos a jegyár hozzá, viszont olyan egyedi belső építészetet láthattok, amit sehol máshol. Viszont tényleg ezt jobban ajánlom, mint a például a Casa Milá-t, az nekem elég snassz volt a Casa Battlóhoz képest.

Tibidabo

A Tibidabo szerintem az egyik legjobb program. Rengeteg helyről gyönyörű kilátás nyílik Barcelona városára, mint például a Montjuic-ről vagy a Güell Parkból, de ez a top. Egy siklóvasúttal lehet felmenni és a hegy tetején egy vidámpark található valamint egy csoda szép templom. A templom kilátójába is fel lehet menni, ami egy körkilátó és nem csak a tengerparti részre, hanem a hegyekre is rá lehet látni. A egész hely nekem olyan Disney hangulatot varázsolt, a kilátással pedig nem tudtam betelni. Nekem ez koronázta meg a barcelonai nyaralást.

 

Facebook Kommentek