Biztos jó, hogy mindent tudhatnak rólunk az interneten?

Mostanában egyre nagyobb és nagyobb adatvédelmi botrányok kerülnek nyilvánosság elé, úgyhogy két ilyen esemény között érdemes foglalkozni a saját adataink biztonságával.

Akár a két évvel ezelőtti sétádat is rögzítette a Google, feltéve, ha azóta is ugyanazt az email címedet használod. Meghökkentő adatokat találhatsz te is az interneten az érdeklődési körödről, a legutóbb meglátogatott helyeidről, és azokról az előzményeidről amit elvileg kitöröltél.

A képen látható adatokat és érdeklődési köröket használja fel a Google, a személyre szabott hirdetésekhez.

Néhány egyszerű lépésben tudod te is biztonságosabbá tenni a fiókodat, vagy korlátozni, hogy mihez férjen hozzá. A facebookhoz tartozó adatokkal kapcsolatos beállításokat itt tudod megnézni.
És itt tudod kezelni az adataid mentését korlátozó beállításokat Google fiókodban. Ezen az oldalon leállíthatod a helyezeted követését, a Chrome előzményeidet és a Google kereséseidet is törölheted, illetve leállíthatod a jövőbeni követésedet is.

Olvasd el figyelmesen és állítsd be a neked megfelelő módon. Érdemes legalább évente egyszer megnézni ezeket és frissíteni a nagyobb biztonság érdekében. Ugyanitt szeretnénk emlékeztetni téged, hogy a rendszeres jelszófrissítéssel és a kétlépéses bejelentkezéssel mégnagyobb biztonságra tehetsz szert. A két faktoros hitelesítést a Facebookon itt, a Google-n pedig itt tudod beállítani.

Vigyázz magadra az online környezetedben is! 🙂

Facebook Kommentek