Diana esküvője (2020)

Ez kész kabaré!

-ugrott be a film nézése közben. Diana élete a szülei által tele van nevetséges jelenetekkel. És mégis: teljesen valószerű, hogy mindez megtörténik. A film elején Diana hercegné esküvőjét láthatjuk, és mindezzel párhuzamosan pedig egy norvég kisváros gyárának menzájában is ünnepelnek. Ez Terje és Liv esküvője, a babakocsiban pedig lányuk, a kis Diana fekszik, aki a hercegné után kapta a nevét. Terje és Liv hatalmasakat tudnak veszekedni, ami miatt Diana úgy érzi, neki vannak a legrosszabb szülei. A film azonban azt is bemutatja, hogy mennyire tudja egymást szeretni két ember: még akkor is, ha ez néha nagyon nem úgy tűnik.

A film a maga nemében egyszerű: kisvárosi helyszínek, aránylag kevés szereplő. És mégis: rettentően szórakoztató, de mindemellett el is gondolkodtat. Néha túlzónak is érezhetjük, de figyelembe véve a szereplők attitűdjét, nagyon is elképzelhető.

A film tökéletes keretes szerkezettel rendelkezik, a szereplőket egyszerre tudjuk szeretni és utáni is. Senki sem tökéletes, ez a valóságban is így van, annak ellenére, hogy sok hollywoodi film ezt próbálja elhitetni velünk. Ez a film a kőkemény valóságot mutatja. És pont ezért annyira szerethető.

🎥Rendező: Charlotte Blom

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Marie Blokhus, Pal Sverre Hagen, Jannike Kruse, Olav Waastad, Ine Marie Wilmann

⏱️Hossz: 87 perc

🌊Műfaj: norvég vígjáték, filmdráma

🎞️IMDB: 6,7

🐼Kritikát írta: bambuszmedve

Facebook Kommentek