Doctor Strange az őrület multiverzumában (2022) – a nagyon várt és nagyon eltalált film

Elérkezett ez a várva várt film hozzánk is. A 2016-os Doctor Strange című film folytatása és a Marvel-moziuniverzum 28. filmje.

Ugye a Pókember: Nincs hazaút lehet előzmény is és már ott is multiverzummal találkozunk, akárcsak a Bosszúállókban a Hangyát illetően. Így sejteni lehetett, hogy a Doctor Strange-el is ilyen folytatás lesz. És ami jó, hogy bármi megtörténhet, nem fogja befolyásolni a Marvel franchise-ot. Számítani lehet rá, hogy a jövő a multiverzumok kibontása.

A története nagyon egyszerű. Itt is inkább a látvány az, ami nagy értéket képvisel. A lényeg, hogy Doctor Strange az ismeretlen felé veszi az irányt, és néhány új és régi misztikus szövetségessel az oldalán átszeli a multiverzum észbontó és veszedelmes alternatív valóságait, hogy megütközhessen egy rejtélyes új ellenséggel. Azért az ellenség nem is olyan rejtélyes, de én sem lövöm le azért, hogy miről/kiről van szó.

Végre elkülöníthetjük a varázslástól a boszorkányságot. Aki eddig nem értette a különbséget, akkor most végre megfogja. Illetve ami fontos: nem árt megnézni még a film előtt a Wanda sorozatot, a Wandavision-t. De ha nem tesszük meg, az sem probléma, de a sorozat megnézésével  kicsit jobban fogjuk érteni az érzelmi részét a dolgoknak. Elég komoly szerepet kap a filmben Wanda, a Skarlát boszorkány és igazából tényleg fontos hozzá a Wandavision. Anélkül nagyon furcsa lehet az egész hozzáállása a karakternek, a célja, az érzelmei.

Ebben a filmben eléggé elszabadulnak és elfajulnak a dolgok. Izgalmas a többi dimenzió is, de még ennél is többet kihoztak a filmből az alkotók. A történet nem rossz, de maga az ötletek kibontakoztatása az, ami szuperré teszi a filmet. Eddig még nem volt ennyire brutális, félelmetes, inkább már-már horrorisztikus Marvel film. Ezt a rendező kilétének is köszönhetjük, Sam Raimi-nek, aki korábban a Pókember trilógiát is rendezte Tobey Maguire-el, illetve a Gonosz halott filmeket is.

Az ember ahogy nézi és nézi, nem akarja, hogy vége legyen és legyen bármiféle megoldás, annyira magával ragadó a film. Szívesen elnézzük, még ha felkavaró is sokszor a film. Azért Benedict Cumberbatch-ról is szólnék pár szót. Egyrészt tökéletes a karaktere, bár az első részben jó nagy jellemfejlődésen ment keresztül, azonban a második részben ez megreked. Ami nem baj, mert másban fejlődik a karakter.

Amit fontos még tudni, hogy azért ne rohanjunk ki a moziból, ahogy véget ér a film, mert itt is-akárcsak a legtöbb Marvel film végén-van 2 extra jelenet. Közvetlen a film után és a legeslegvégén. Számomra 10/9, dehát én rajongó vagyok. 🙂

🎥Rendező: Sam Raimi

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor

⏱️Hossz: 126 perc

🌊Műfaj: akció, fantasy, szuperhős, kaland, sci-fi

🎞️IMDB: 7.5

🍅Rotten Tomatoes: 75%

🦝Kritikát írta:  Dengel X. E.

Facebook Kommentek