Dögölj meg Arthur bácsi!

Meguntad, hogy egy app-on keresztül oldasz meg logikai fejtörőket, vagy hogy csak filmben látsz összekapcsolódó szálakat, amit te csak kívülállóként élvezhetsz? Inkább meg szeretnéd élni? Akkor egyszerű a megoldás, próbáld ki a szabadulószobát! A cikksorozatunkban bemutatunk több hazai szabadulószobát, hogy megtalálhasd a számodra legérdekesebbeket!

Párommal Budapest szívében vettünk részt a Hajós Esc-Ape egyik szabadulószobáján, amelynek neve “Dögölj meg Arthur bácsi”. A neve egyértelműen hangzatos és figyelemfelkeltő. A történet szerint a zsugori és zsébes, de rendkívül gazdag nagybácsikátok elhunyt. Végrendeletéből kiderült, hogy vagyonából mindenkit kizárt és nem hagyott hátra semmit nektek. Azonban tudjátok, hogy 30 éve mindenét eladta egy bizonyos műtárgyért, amelynek mivoltja rejtély. Kiderítése és megszerzése céljából beosontok Arthur bácsi raktárába, azonban az ajtó bezárul és számos egybefüggő feladat megoldása során tudjátok megszerezni a kincset és kiszabadulni. Az időkeret pedig csupán csak 60 perc.

Forrás: https://hajosescape.hu/

A Hajós Esc-Ape csapata rendkívül ötletes, kreatív és szórakoztató feladványokat találtak ki, amelyeket minőségi szinten kiviteleztek. Sajnos egyes helyekről visszahallom, hogy a szobák igénybevétele után a játékosok találkoznak meghibásodott elemekkel, vagy kopott felületekkel, amik a játék folyamatában nagy hangsúlyt kapnának, de így elvesznek az élményből. Itt szerencsére ilyennel nem találkoztunk. A játék nehézségére rátérve ketten pont időben ki tudtunk jutni, de necces volt.

A rejtvényeket három kategóriába sorolnám:

1. Megoldására megfelelő idő és gondolkodás felhasználásával megoldható, többségében ez jellemezte a pályát.

2. A játékmester (az a személy, akivel a játék folyamán segítséget kérhetsz és rávezet a megoldásra) bevonásával megoldható. Ebben az esetben az idő a hangsúlyos, fel kell mérned, hogy vagy gondolkozol e még egy adott megoldáson, de érzed, hogy nem célravezető vagy épp semmi ötleted, akkor érdemes segítséged kérned, hogy ne veszíts több időt és haladj a játékkal. Esetünkben ez 4 alkalom volt. (+1 tipp… a makacs férfiasságon érdemes túllendülni… ha az én páromon múlt volna, valószínűleg még most is ott lennénk!:D)

3. Szerencsével megoldható, aminek megoldására most sem jöttünk rá. Mi egy ilyen helyzettel találkoztunk, de lehet csak nekünk nem esett le mi miért van.

A szabadulószoba másik nagy jellemzője véleményem szerint, hogy a játék alatt más oldalát tudjátok megismerni az embereknek, hogy milyen személyiségjegyek dominálnak náluk az ilyen helyzetekben, milyen a megoldóképességük, mennyire esnek pánikba vagy épp mennyire tudnak csapatban dolgozni.

Mindent egybe vetve bátran ajánlom mindenkinek.

💲Ár-érték arány: 4/5
🤗Alkalmazottak kedvessége: 5/5
🤓Ötletesség: 5/5
💪Játék nehézsége: 3/5
🆕Tárgyak állapota: 4/5

Facebook Kommentek