Élet a halál után…?

,,Nagyon kíváncsi vagyok, mi jön az élet után a Földön. Biztos vagyok benne, hogy egy újabb kaland következik.”
/Bud Spencer/

 

A haláltól mindenki fél. Legyünk bármilyen vallásúak, ez a kérdés mindig is foglalkoztatta az emberiséget. Félelem az ismeretlentől, hogy a halálunk után mi vár ránk? A sötétség, megváltás vagy akár egy új élet?  A világ fő vallásainak a nézeteiről rengeteget hallani, így azokat most kihagyom, és igyekeztem olyan rendekről írni, melyekről nagyon keveset, vagy akár nem hallani.  Cikkemben első sorban a halál utáni nézeteikről írok, de hagyok elérhetőséget, ahol bővebb leírást találtok az adott vallásról!

Baptisták: A baptisták úgy vallják, hogy a halál után a lélek külön válik a testtől.  Az elhunytak lelke, a purgatóriumba való belépés nélkül, azonnal élvezi a megváltottak örömét vagy a bűnösök szenvedését. Ez azonban csak az ítéletkor éri el teljességét, amikor is a lélek a feltámadott testtel egyesül.   Bővebb információt itt találsz a vallásról!


/Hetednapi Adventista Egyház/

Adventisták: Úgy tartják, hogy lelkünk Isten lehelete, mely az emberré formált fizikai alakot élővé teszi. Amikor a szellem elhagyja a testet, az ember halott és feltámadásig az is marad. Ezután az egyén megszűnik létezni, egyedül csak Isten halhatatlan, rajta keresztül az angyalok és az eljövendő világban az üdvözültek lesznek. Az ember sorsa a feltámadáskor dől el. Az adventisták megtagadják a pokol létezését! Részleteket itt olvashatsz! 

Wicca: ez az új-pogány vallás, melyet Gerald Gardner kezdett népszerűsíteni 1954-ben, a világ számos országában megtalálható. A wiccák többsége hisz a reinkarnációban, viszont megoszlik a nézetük a halál utáni élettel kapcsolatban. Valamelyikük abban hisz, hogy a halál után lelkük újjászületik egy másik testben, míg akadnak olyanok, akik szerint a fizikai test halála után a lélek valahogy visszaolvad a kozmikus energiába. A vallás jel mondata: „Ha nem ártasz vele, azt tégy, amit akarsz”! Ez a vallás nagyon összetett és spirituális, továbbiakban itt olvashatsz róla!

Dzsainizmus: a dzsaináknak erősen komplex képük van a halál utáni életről. Úgy gondolják, hogy az ember lakta terület egy bizonyos középső világban helyezkedik el. Alatta fekszik a 8 szintből álló pokol (csak nekem jutott eszembe az Isteni színjáték? – a szerk.),  fölötte pedig a mennyek emeletei sorakoznak, melyek egyikén maguk az istenek laknak. A végső cél, hová el kell jutniuk az a Iszatpragbhara. Plusz infóért kattints ide!

Zoroasztrizmus: A zoroasztrizmus hite szerint létezik Menny és Pokol. A mennynek az Aveszta-könyvekben Vahishta-ahu a neve, melynek szó szerinti jelentése: a legjobb élet. A Menny maga a dicsőség, sugárzás, ragyogás. A pokol Achiskta-ahu név alatt ismeretes. Ez a hely homályos, sötét, koszos és bűzös. A menny és pokol között van feltevésük szerint a Csinvat nevű híd, amely elválasztja az élők világát a halottak világától és az emberi léleknek teljes beszámolót kell adnia elmúlt életének cselekedeteiről. (Véleményem szerint nagyon hasonlít az egyiptomi hitvallásra, ahol a Halottak könyve tanítása szerint Ozirisz és 42 bíró előtt mérlegre kell tennie az embernek a szívét, és el kell mondania egy imát, majd az alapján, hogy a jó vagy a rossz tettei voltak e többségben élete során ítéletet mondtak felette.- a szerk.)

 

Nektek mi a véleményetek erről? Ti mit gondoltok, mi vár ránk a halálunk után? Hallottatok ezekről a vallásokról, vagy más, kevésbé ismertekről?
Ha tetszett a cikkem, kérlek oszd meg és kövess Instagramon : @anneblackmoon

 

A cikkhez forrásként a Wikipédia oldalán található anyagot használtam fel! Bővebb információt a vallásokról a cikkben megadott linkeken találtok!

Facebook Kommentek