Hogyan tartsd számon egyszerűen a költéseidet!?

A tudatosság fontos dolog az életben, pláne, ha a pénzügyeinkről van szó. Tapasztalatom szerint a legtöbb ember alig van tisztában azzal, hogy mire mennyit költött és átlagban mennyit tud félretenni hó végén. Ha téged is jó érzéssel töltene el, hogy tudatosabban bánj a pénzeddel, akkor fordíts pár percet erre a cikkre.

Hamarosan
Elég pénzt tudsz megspórolni havonta?
Total Votes : 84

Amióta dolgozom, pontosan vezetem, hogy mennyit költöttem és spóroltam. Mivel több app kipróbálása után egy saját excel táblát csináltam, aminek a vezetése időigényesebb volt, úgy döntöttem, hogy szüneteltetem. Számomra nagyon rossz érzés volt, hogy nem láttam/tudtam pontosan, hogy mire mennyit költök. Sokszor már olyan érzésem volt, hogy ebben a hónapban bőven túlköltekeztem, ami miatt rosszul éreztem magamat, majd amikor leültem és sok idő alatt tisztáztam mire mennyi ment ki, kiderült, hogy bőven a havi limiten belül vagyok és nem is ment el annyi “szórakozásra” mint gondoltam.

Sok kutatás után rátaláltam egy egyszerűen vezethető és követhető táblázatra, amit könnyen át tudsz látni és a kb. 20 perces alap beállítások után tényleg pár másodpercet vesz csak igénybe a napi/heti költésfelvitel gépen vagy telefonon keresztül. (Javaslom, hogy szabd személyre a kategóriákat is. Ha van valami hobbid/szenvedélyed/függőséged, az(oka)t mindenképp rakd bele, hogy lásd a költéseidnek hány százalékát teszik ki!)

ITT van a leírás, ami alapján be tudod állítani magadnak. (Csak google drive kell hozzá). A srácoknak, akik csinálták és ingyenesen elérhetővé tették nekem/nekünk ezt a fantasztikus dolgot, köszönjük!

Hamarosan
Te jól tudsz bánni a pénzzel?
Total Votes : 65

Forrás: Biznisz Boyz Podcast
Írta: @andristimar
Facebook Kommentek