#kövessbe (2020)

A film egy pontján sírni és üvölteni tudtam volna.

Nem, nem azért, mert annyira rossz volt. Hanem mert a világunk egy olyan részére mutat rá, ami szinte hihetetlen, de sajnos létezik. Ez pedig nem más, mint a Dark Web, ami azt is magába foglalja, hogy embereket pénzért elrabolnak, megkínoznak, és megölnek. Ez egy olyan dolog, amit sokan nem tudnak vagy sokan nem akarnak róla tudomást venni, de igenis létezik. Veszélyes és elkeserítő, ráadásul szinte teljesen lenyomozhatatlan. Ezt a világot a film nagyon jól bemutatja, de ezek a jelenetek akkor lesznek igazán vérfagyasztóak, ha tudjuk, hogy ilyen igenis létezik.

Az alapsztori szerint Cole egy rettentően híres instagram-sztár, folyamatosan élő videóban közvetít mindent, ami vele történik és egyre extrémebb programokat keres. Mert minél izgalmasabb a műsor, annál több a néző és a követő. Ez a történet nagyon is aktuális, és izgalmas az influenszer-szál, bár láthatóan a film nem tudta elég jól kihasználni. Illetve Cole idegesítő néha, mert mindent meg akar örökíteni, ami vele történik, de a hírnév ellenére sem lett egy beképzelt karakter, ellenben sok mai, valódi celebbel.

Cole elért egy újabb mérföldkövet, és ennek megkoronázásaképp egy igazán ütős videóval szeretné meglepni nézőit. A programot a legközelebbi barátai szervezik, amely nem más, mint egy személyre szabott szabadulószoba Moszkvában. Az események hamarosan különös és igazán veszélyes irányt vesznek.

A szabadulószobás filmek egyre felkapottabbak, és ez nem véletlen. Nagy divat lett mostanában meglátogatni egy-egy ilyen helyet, és aki volt már, az tudja, hogy izgalmas program és nem mellesleg remek csapatépítő. De hátborzongató belegondolni abba, hogy milyen kiszolgáltatottak vagyunk ezekben a szobákban, és ezek a filmek ezt jól bemutatják.

A film meglehetősen sok negatív kritikát kapott, és tény, hogy nem kiemelkedően jó film, de kiemelkedően rossz sem. Az alapötlet, a gondolatok, amiket ébreszt a nézőben igenis jók, de vannak benne hibák, olykor kiszámítható és egy ilyen ötletből, egy ilyen címmel többet ki lehetett volna hozni. Én is többet vártam. Ettől függetlenül nem bánom, hogy megnéztem, mert többször is elgondolkodtatott.

🎥Rendező: Will Wernick

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Keegan Allen, Ronen Rubinstein, Holland Roden, Denzel Whitaker, Pasha D. Lychnikoff

⏱️Hossz: 88 perc

🌊Műfaj: amerikai thriller, horror

🎞️IMDB: 5,5

🐼Kritikát írta: bambuszmedve

Facebook Kommentek