Közel a horizonthoz (2019)

Egy igazi romantikus, sírós film. Ha szeretted a Nap nap után, a Csillagainkban a hiba, a Két lépés távolság és/vagy a Minden, minden című filmet, akkor valószínűleg ez is tetszeni fog! A történetben benne van minden, ami egy ilyen filmhez kell: szerelem, dráma, egy helyes srác, nehéz döntések, útkeresés, miegymás.

A film az azonos című könyv alapján készült, a könyv pedig megtörtént események alapján íródott. Tehát nem csak romantikus, de még igaz is. A könyv írója maga a történet női főszereplője, Jessica Koch. A történet férfi főszereplője pedig Danny, aki egy gazdag, kick-boxos modellsrác. Egy Zac Efron típusú szépfiú, 10/10-es mosollyal,szépen kidolgozott testtel. Az élete látszólag tökéletes, valami azonban nincs vele rendben, valamit titkol, ami Jessica egész életét és szemléletmódját felforgatja és megváltoztatja.

A modellek: Vanessa Fuchs, Danny (Jannik Schümann) és Marie Dahmen

A játékidő kicsit túl hosszú lett egy ilyen, aránylag eseménytelen filmhez. A mai fiatalok hozzászoktak, hogy folyamatosan pörögnek az események, mindig van valami fordulat vagy akció. Fordulatokban ez a film sem szűkölködik, de hagytak időt azoknak a jeleneteknek is, amelyekben az idő megállni látszik. Ilyenek azok a részek, amikor a szerelmesek együtt vannak, hangulatos zenei aláfestéssel, hogy még romantikusabbnak tűnjön, vagy épp ellenkezőleg: sírós jelenetek, szomorú háttérzenével, amik annyira meghatják a nézőt, hogy alig bírja visszatartani a kicsordulni vágyó könnycseppjeit.

🎥Rendező: Tim Trachte

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Jannik Schümann, Luna Wedler, Luise Befort

⏱️Hossz: 109 perc

🌊Műfaj: német romantikus dráma

🎞️IMDB: 6,9

🐼Kritikát írta: bambuszmedve

Facebook Kommentek