Mulan (2020)

Niki Caro próbálta életre kelteni Kína legendás harcosának történetét a Disney MULAN című filmjében. A rettenthetetlen fiatal lány mindent kockára tesz a családjáért és hazájáért, így válik belőle az egyik legnagyobb harcos, aki valaha született Kínában.

Az 1998-ban bemutatott mesefilm egy szórakoztató mégis komoly tanulságokat tartalmazó történet, ami tökéletesen élteti a feminizmust. Sajnos a 2020-ban bemutatott remake fogta a történetben találta feminista szálat, majd mindent kitörölt mellőle, ezáltal nyers és kiszámítható lett.

Én személy szerint imádom a rajzfilmeket, mert képesek elvarázsolni és akár elgondolkodtatni komoly témákról. Amennyire féltem az Aladdin-tól, annyira jól sikerült Guy Ritchie-nek elmesélni és nem túl komollyá tenni ezt a MESÉT.

A Mulan egy kivételesen jó Disney mese, amiben a nők szerepe egy igazán 21. századi formában volt megmutatva. Erre jött a 21. század, a meséből filmet csinált, az elvarázsló és élvezetes történetből pedig egy száraz tananyagot. Vártam ezt a filmet, de most inkább megnézem az 1998-as verziót, hogy ugyan úgy gondoljak rá, mint eddig.

🎥Rendező: Niki Caro

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Yifei Liu, Donnie Yen, Li Gong

⏱️Hossz: 115 perc

🌊Műfaj:  dráma, akció, kaland

🎞️IMDB: 5,5

🍅Rotten Tomatoes: 76%

🐼Kritikát írta: tabuzz

Facebook Kommentek