Nagypapa hadművelet (2020)

Egy családi vígjáték, ami nem ad se többet, se kevesebbet az elvártnál.

Ed csak nemrég vesztette el szeretett feleségét. Lánya nem akarja, hogy magányosan gyászoljon, ezért magukhoz költözteti. Ed nem mást, mint egyik unokája, Peter szobáját kapja meg. Ez Peternek nyilván nem tetszik. Vagány szobája helyett megkapja a poros és állatokkal teli padlást, ezért barátai biztatására hadat üzen a nagypapának. A hadviselés nem könnyű, rengeteg áldozattal jár, ezt Peter is hamar megtapasztalja.

A család tagjainak története nem túl kidolgozott, de ez talán nem is elvárás egy könnyed vígjátéktól. Ennek ellenére minden családtag kap néhány poént, a legszerethetőbb talán a család legfiatalabb tagja, egy karácsonymániás kislány, akinek nem csak humoros, de igazán szívmelengető jeleneteket is köszönhetünk.

A filmről meglehetősen negatív kritikákat olvastam a napokban, azonban pozitívan csalódtam. Tény, hogy Robert De Nironak nem ez a legjobb filmje, de a közönséggel karöltve jóízűeket nevettünk. Voltam már vetítéseken, ahol csak egy-egy kósza nevetés hangzott fel, hiába ment vígjáték a vásznon, itt azonban nem ez történt. A közönséget teljesen vegyes korcsoportok alkották, de a felharsanó nevetések alapján, mindenkinek egyaránt tetszett a film. Voltak benne olyan poénok, amiket még egy ideig emlegetni fogunk. Az előzetesben sajnos- szokás szerint-sok viccet lelőttek, de még így is maradt elég muníció a film poén-tárában.

Rendező: Tim Hill

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Robert De Niro, Oakes Fegley, Uma Thurman, Rob Riggle, Jane Seymour

⏱️Hossz: 98 perc

🌊Műfaj: családi vígjáték

🎞️IMDB: 5,3

🐼Kritikát írta: bambuszmedve

Facebook Kommentek