Öngyilkos túra (2019)

A film főszereplője a Trónok Harca Jaime Lannistere egészen más alakot ölt fel. Míg a sorozatban fiatalos, már-már szépfiú, ebben a filmben úgy néz ki, mint egy tipikus könyvtáros vagy könyvmoly, béna bajusszal, sőt, olykor szemüveggel is. Maxnak hívják és biztosítási nyomozó. A lassan 50 éves színészen ebben a filmben sokkal jobban látszik a kor. Igazán szokatlan látvány. Ennek ellenére jó volt őt viszontlátni, és örömmel nyugtázhattuk, hogy ismét sikerült nagyot alakítania.

Max egyik nyomozása folyamán szerez tudomást egy bizonyos Aurora Hotel nevezetű helyről, ahol öngyilkosságra hajlamos emberekkel foglalkoznak. Ez a hotel nem egy szokványos hotel, ráadásul egyre érdekesebb dolgok derülnek ki róla, számomra olykor Az egészség ellenszere című filmet idézte.

A cselekmény nagyon mély, elgondolkodtató, mégis szórakoztató. A lezárást leszámítva zseniális! Persze ez a saját véleményem. Ha szereted a kicsit elvontabb dolgokat, ha nem zavar, ha a valóság összemosódik az álmokkal és látomásokkal, olyannyira, hogy néha el sem tudod dönteni, hogy mi történik meg valójában és mi csak a szereplő képzeletében, akkor a vége is tetszeni fog neked!

A szerelem is helyet kap a filmben, de a fő témája az eutanázia, annak ellenére, hogy a filmben egyetlen egyszer sem hangzik el ez a szó. Mindenesetre így is formálja az erről a fogalomról alkotott képünket. Felmerül a kérdés, hogy van-e olyan helyzet, amikor a halál megoldást jelenthet. Vagy mindenből van kiút? Meddig érdemes küzdeni? Valószínűleg Max fejében is ezek a kérdések cikáznak.

🎥Rendező: Jonas Alexander Arnby

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Nikolaj Coster-Waldau, Tuva Novotny, Sonja Richter, Robert Aramayo

⏱️Hossz: 90 perc

🌊Műfaj: dán-norvég-német misztikus film

🎞️IMDB: 5,8

🐼Kritikát írta: bambuszmedve

Facebook Kommentek