Palm Springs (2020)

Nyles minden reggel ugyanarra a napra ébred. Ugyanaz a borzalmas barátnő, ugyanaz a napsütéses nap, és ugyanaz a rettentően unalmas esküvő, ahol egy számára szinte teljesen idegen pár házasodik össze. Mindennek az oka az, hogy belekerült egy időhurokba. A helyzetet igyekszik a lehető legjobban kihasználni, de egy idő után szinte kifogy a lehetőségekből. Ha meghal vagy elalszik, akkor elölről indul az egész napja. Ő mindenre emlékszik, a többiek semmire sem.

Ez így megy egy ideig, mígnem Sarah, a menyasszony nővére hasonló sorsa nem jut, mint Nyles. Így már együtt próbálják meg elütni a folyton ismétlődő napokat. Ez nagyjából sikerül is, és egész izgalmas kalandokba keverednek. A filmben nincs semmi meglepő vagy fordulatos, mégis élvezhető. A karakterek nem határozottan jók vagy rosszak, hanem nagyon is emberiek.

Lehet a filmben mélyebb értelmezéseket keresni, de számomra inkább csak egy egyszerű vígjáték volt. Ezért azt gondolom, hogy számít nézés közben, hogy hogyan szemléljük az eseményeket; csak szórakozni akarunk, vagy elmélkedni is a történteken. És szerintem mindenkiben felmerül a kérdés, hogy mi miket tennénk egy ilyen helyzetben? Miket mernénk megtenni, meddig mennénk el? Ki akarnánk kerülni az időhurokból vagy élveznénk a korlátlan szabadságot és a halhatatlanságot?

🎥Rendező: Max Barbakow

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Cristin Milioti, Andy Samberg, Peter Gallagher, Tyler Hoechlin

⏱️Hossz: 90 perc

🌊Műfaj: romantikus vígjáték

🎞️IMDB: 7,4

🍅Rotten Tomatoes: 94%

🐼Kritikát írta: bambuszmedve

Facebook Kommentek