Poppea megkoronázása

A Poppea megkoronázása egy igazán színvonalas darab.

A másfél órás előadást egy felvonásban tekinthetjük meg, tizenkét szereplővel, kilenc színész előadásában.  A színészek énekét fagottal, csellóval és zongorával kísérik. A darab Monteverdi 1642-es operáján alapul. Ez az opera pedig valós, történelmi eseményeket dolgoz fel. A mű egyik főszereplője, a történelemórákról mindenki által ismert Néró, római császár. Fontos szerepet kap Poppea, Néró szeretője, aki császárnő akar lenni; Octavia, Néró felesége; Seneca, római filozófus és Otho, Poppea férje.

A darab elején Amor, Virtus és Fortuna vitatkozik. A vitát Amor fölényesen zárja, ő a későbbiekben is többször tiszteletét teszi a darabban, a nézők nagy örömére. És hogy miért mondom ezt? Amor-t a kifejezetten magas Tasnádi Bence alakítja, egy szál aranyszínű, apró alsóban, magasszárú sárga zokniban és cipőben. Ezenkívül mindössze két aprócska szárny van a hátán, és mérhetetlen mennyiségű aranyló festék a testén. Az igazán megmosolyogtató látvány mellé eltúlzottan magas hang és gyermeki reakciók kapcsolódnak. Igazi üde színfolt a darabban, aki mindenkit megnevettetett. Ha nem sikerült elképzelned, segítek egy képpel. Igen, ő az, a háttérben:))

És ha az eddig olvasottak még nem győztek volna meg: Ez egy olyan opera, ami megmutatja azt, hogy a szerelem milyen erős köteléket képes vonni két ember közé, hogy milyen kiismerhetetlen és legyőzhetetlen, és azt, hogy mennyire el tudja venni az ember eszét. De a mű nem riad vissza a tehetetlenség és kiszolgáltatottság érzésének a  bemutatásától, a humortól és a halál gondolatától sem.

🎥Rendező: Székely Kriszta

📸Fotó: Horváth Judit

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Pálmai Anna, Rajkai Zoltán, Nagy Ervin, Jordán Adél, Cseh Antal/Kiss András, Rujder Vivien, Tasnádi Bence

⏱️Hossz: 90 perc

🌊Műfaj: opera

🐼Kritikát írta: bambuszmedve

Facebook Kommentek