Sorozatajánló az otthon töltött napokra

Most, hogy újra több időnk lesz otthon nem hagyjuk, hogy unatkozzatok. Összeszedtük a jenlegi top 3 kedvenc sorozatainkat, amit érdemes látnotok. Íme a lista:

Dinasztiák

A cég és a család egy és ugyan az – hallatszik el többször is a Dinasztiák (eredeti címén: Dynasty) című sorozatban. Ez az alapfelvetés a fő eleme a sorozatnak. Betekintést kapunk a felső egy százalék életébe, ahol a dráma, cselszövések, megvesztegetések és a felelőtlen pénzköltés határozza meg a mindennapokat.

A sorozat nem azért tesz addiktívvá, mert annyira beindul a cselekmény, hogy várod a probléma megoldását. Nem, ezt egyáltalán ne várd tőle. Itt sokkal inkább a humor, a szeretni való karakterek és az érdekes történet az, ami letaglóz. Többször éreztem azt, hogy egyik részben utálom, aztán hihetetlenül szeretem az egyes karaktereket, igazi érzelmi hullámvasút.

Jelenleg 3 évad jelent meg a sorozatból és csak angol nyelven elérhető a videómegosztó portálokon. A részek 40+ percesek, de semmiképpen nem unalmasak. Ajánlom azoknak, akik szeretik a sokrétű karaktereket, a veszekedést és a luxust minden mennyiségben.

Gotham

Te is a DC univerzum szerelmese vagy? Rajongsz a Batman filmekért? Akkor nézd meg, hogyan cseperedik fel Gothamben Bruce Wayne és válik az általunk megismert Batmanné.

James Gordon nyomozó a sorozat főszereplője, általa ismerjük meg Bruce-t, hiszen a fiú szüleinek meggyilkolása után nyomoz társával Harvey Bullock-kal. Figyelemmel követhetjük a maffiában felemelkedő karakterek fejlődését és további negatív szereplők jelennek meg, akik később Gotham városának jövőjét árnyékolják be – ilyen például Joker és Rébusz is. A sorozat James Gordon szemszögéből mutatja be a város korrupt vezetőit és azok megfékezéseit.

A sorozat 5 évados, egy rész átlagosan 40 perc és az összes magyar szinkronnal elérhető. Ajánlom azoknak, akik szeretik a rendőr-dráma, thriller műfajú sorozatokat.

Vezércsel

Sanyarú sors egy kislánynak. A kilenc éves Elizabeth olyan megpróbáltatásokon esett át, ami még egy felnőttnek is sok lenne. Halál, árvaság, bántalmazás, örökbefogadás, drogok…


Az árvaház egyik gondnoka fedezi fel, hogy a kislány tehetséges a sakkban majd egy szempillantás alatt kinyílik előtte az élet kapuja. Versenyekről versenyekre jár, egyre sikeresebb lesz, ám az élet nem csak móka és kacagás. Vajon meddig lehet a fényűző életet élni?

A minisorozat egy évados, 7 részből áll és sajnos nem érkezett még hozzá szinkron. Az egész egy nap alatt végig nézhető, hiszen nagyjából egy óra egy rész. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az 50’-es évek hangulatát, a sakkot és az elképesztő élettörténeteket.

 

Írta: Szanyi Lilla

Facebook Kommentek