SWEAT (2020)

Az influencerek világa csupa fény és csillogás. Ők mindig boldogok, hiszen mindenük megvan. Miért is ne lennének azok, hiszen az social média felületeiken csak ezt lehet látni. Folyton mosolyognak, kapják a jobbnál jobb termékeket, folyton szépek, tökéletes az alakjuk. Vagy mégsem?

Főszereplőnk Sylwia fitness influencer, több mint 600.000 követővel rendelkezik. Tökéletes életét mutatja meg nap, mint nap az interneten és ad több ezer nézőnek reményt a jobb élet érdekében. Ugye te is szeretnél olyan lapos hasat, szép feneket és gyönyörű hosszú formás combokat, mint amilyen neki is van? Igen ám, de a látszat néha csal. Az influencereknek is vannak rosszabb napjaik, heteik, élethelyzeteik vagy akár időszakuk is.

Sylwia nagyon magányos, vágyik arra, hogy legyen az életében valaki, aki minden nap mosollyal várja haza. Egy ilyen rosszabb pillanatában sírva oszt meg egy videót a követőivel, hogy mennyire magányos és csak a kutyája van, aki a mindent jelenti az életében. Nem sokkal később megtalálja egy férfi, aki nyilvánosan zaklatja és mindenhol megjelenik, szó szerint követi. Mit tehetünk a nyilvános zaklatás ellen? Mi lehet a megoldás? Van jobb és rosszabb megoldás? Mennyire tűnik gyengének egy nő, ha fél? Megéri-e mindent kiposztolni az internetre?

A film témája egyébként egy elég fontos nézőpontra mutat rá főleg a mai 2021-es világban. Bár a történet jó lehetne, de a film csapni való minőségű. Nem igazán történt meg a hiteles cselekményszál vezetés, mindenből csak épp betekintést kaptunk. Megláthattuk milyen lehet az érme másik oldala, bár szerintem ezt a témát sokkal jobban fel lehetett volna dolgozni, hiszen a végén nem derül ki a bonyodalom fő részét képző cselekmény. Így számomra a film egy erős 5/10 pontot kap. Akkor tudom igazán ajánlani, ha képes a néző tovább vinni a téma gondolatmentét.

 

IMDB értékelés 6,5/10

 

Írta: Szanyi Lilla

 

Facebook Kommentek