Szeged újra teljes SZIN-ben pompázott

Elkezdődtek a szürke őszi hétköznapok, vége lett a házibuli maratonokkal egybekötött fesztivál-cunamiknak. Helyüket átvette az iskola, a kötelező dolgozatok, az egyetem, az elkerülhetetlen zh-k és az utolsó darabig tartó kredit-háborúk.

Ebből a közegből szakítsuk ki magunkat pár percre és emlékezzünk vissza azokra a napsütéses nyári napokra, amikor még a legnagyobb problémánk az volt, ha egy átmulatott éjszaka után az előző este fogyasztott alkohol gondolatától is az ellenkező irányba kezdett forogni a Föld.
Szerintem egyáltalán nem túlzok amikor azt állítom, hogy idén is az Alföld legnagyobb nyárzáró buliját a napfények városa prezentálta nekünk, az 51. Szegedi Ifjúsági Napokkal.

Színvonalas hazai és külföldi előadók, szelektív hulladékgyűjtés, maximális biztonság, rengeteg civil szervezet és a gyönyörű Tisza-part, nagyjából ezekkel a szavakkal lehet leírni legjobban a fesztivált, de azért tekintsünk egy kicsit mélyebbre is.

Kép forrása: szin.org 

Úgy gondolom az előadók kaliberét egyáltalán nem érheti panasz, amikor olyan neveket írhatok ide mint Afrojack, Majka, Horváth Tamás, Metzker Viktória, Depresszió, Punanny Massif, Clean Bandit és még holnapig sorolhatnám a hasonlóan nagy horderejű neveket.
Minden zenei stílus szép számmal képviseltette magát, jóformán csak az nem talált magának elfoglaltságot a nap bármely órájában, aki nem is akart.

Képek forrása: szin.org 

Ha pedig egy végig táncolt koncert után megszomjaztál, a nagyszínpad mellett nem csak a szemnek végtelennek tűnő sörházakból választhattál, hanem egy külön erre a célra felépített Malátabárból is.
A BP Sing-Along által szervezett karaoke estek együtt hordozták a nevetségesen jó éneklés verhetetlen kombóját, az Óriáskerékből pedig a lenyűgöző, még éjjel is pezsgő város fényei kápráztattak el mindenkit.

Napközben sem unatkozhatott senki, több mint 25 civil és állami szervezet képviseltette magát, akik rengeteg érdekes és értékes programmal és ajándékkal várták az odatévedő fesztiválozókat. A környezettudatosság is kiemelt prioritású volt, e célból a rendezők hatalmas műanyagpalack gyűjtő halakat építettek, a csikkek kidobásával pedig választhattunk az olyan megosztó és fontos kérdésekben, mint például a Sör vagy Bor? Trónok harca vagy Star Wars?

 

Kép forrása: szin.org 

Az egyetlen problémaként a kissé túlárazott napijegyeket, a néha akadozó szennyvízelvezetést és az áthelyezett kempinget lehet felróni csupán, mert az tényleg nem volt szórakoztató amikor a kőkemény földbe kellett felverni a sátrakat, ott ahol a Nap már reggel 8-kor arra kényszerít, hogy most már pedig vagy fölkelsz, vagy sült csirkét csinál belőled.

Mindent összevetve ha vágysz egy mediterrán hangulatú, nagyvárosi fesztiválra, ahol strandolni, szórakozni és kikapcsolódni egyformán tudsz, akkor mindenképp látogass el a 2020-as Szegedi Ifjúsági Napokra!

Kiemelt kép: https://szin.org/

Fotós: Szabó Soma 

Írta és szerkesztette: Juhász Marcell

Facebook Kommentek