Tippek és jó tanácsok első gumióvszer vásárlóknak

Noha egyre nyilvánosabban élünk, sokkal többet mutatunk meg magunkból és vállalunk be lájkokért és reakciókért, mint valaha, az óvszervásárlás valahogy még mindig előkelő helyet foglal el a top 10 legkellemetlenebb élmény rangsorán.

Szüleink egyik kedvenc kabaréjában egy idősödő úr gumióvszert vásárol a patikában. Teszi ezt a lehető legvisszahúzódóbban, már-már szinte láthatatlanba hajló jelentéktelenséggel. A patikusok viszont nem kegyelmeznek neki, és oly vígan járnak utána a tisztelt vásárló óhajának, hogy abba még a néző is belepirul. Az örökzöld szituációs komédiát az alábbi linken nézheted meg a YouTube-on.

Kortól és nemtől függetlenül, legyünk szexuális életünk hajnalán révedező tinik, esetleg étvágyunk csúcsán vadászó meglett felnőttek, a gumivásárlás bizony sokunknál okoz kellemetlen perceket. A polcnál kutakodva, a kasszánál sorba állva, fizetés előtt, közben és után az az érzésünk lehet, hogy mindenki minket figyel, mindenki rajtunk mosolyog. Kiváltképp, ha mondjuk egészségügyi okokból még síkosítót is vásárolnunk kell. Érthető, hiszen az ember szereti megválogatni, hogy ki tudjon arról, ha éppen bevetésre megy.

A cikiben lét, a megszégyenüléstől való aggodalom természetes velejárója ennek a folyamatnak, amin át kell esnie mindenkinek ahhoz, hogy maga is rájöjjön, a világon semmi ciki, semmi gáz, semmi alávaló nincs abban, ha gumit vásárol.

Gumióvszert venni először is menő.

A kasszánál a gumis dobozt a kezében szorongató fiatal vizsgát tesz, jeles vizsgát tesz felelősségvállalásból, érettségből és hozzáállásból. Tiszteletben tartja a játékszabályokat, védi magát és párját a szexuális fertőzésektől és természetesen a nem kívánt terhesség konfliktusától. Azt is jelenti, hogy a leendő felhasználó érett felnőttként tudatában van a szexualitás felelősségének, és annak rendje és módja szerint felkészül a másikkal való testiségre.

Ha most éppen az első óvszeres csomagod megvásárlása előtt állsz, esetleg még mindig kínban vagy, ha erre kerül a sor, akkor az alábbi tippeket és gondolatokat javaslom megszívlelni a helyzet feloldására.

1., Nézz utána a márkáknak, a terméktípusoknak előre, ha a boltban való szemlélődést kellemetlennek találod.

2., Fogadd el magad előtt is, hogy gumit venni legalább olyan természetes, mint megkívánni a szexet.

3., Mit gondol rólad, aki lát? Valószínűleg azt, hogy ez az ifjú bizony ma jól fogja magát érezni. Hogy irigysége kimutatásának mely formáját választja, az nem a te, hanem egyedül csakis az ő dolga. Nem a te felelősséged.

4., Vitathatatlan jogod van a biztonságos szexhez. Ezt senki se kérdőjelezheti meg, még a szívedben élő félős nyuszi sem, aki nem csak ott és akkor, de az életed más területén is elhappolja előled a sikert és a boldogságot.

5., Nézz büszkén a téged bámulók és a kasszában dolgozó szemében! Ez az élmény akár az estéd akciódús részére is jó hatással lehet!

Végezetül egy jó tanács: a pornófilmek és a folyosói szóbeszédek a szexről gyakran táplálnak hamis képet a testiségről, így a gumihasználatról is. A nemi betegségek nem lesznek tekintettel a kifogásokra! És most nem csak a csípő, viszkető dolgokra gondolok, hanem az olyan jelenleg gyógyíthatatlan, de nagyon is reális veszélyekre, mint amilyen a HIV-vírus is, amivel kapcsolatban évtizedes tévhitek élnek a fejekben.

Nagy levegőt, menni fog! 😊 -= Balázs

Facebook Kommentek