Tökéletes receptek a bekuckózáshoz!

Az első hó felébresztette bennem a bekuckozós hangulatot, amihez nem is tudnék jobb dolgot elképzelni, mint egy forró csokit amit valami hangulatos könyv vagy film mellett fogyasztok el. Ez az év azon időszaka mikor legtöbbször otthon maradnék, és az ablakból figyelném a hóesést. Ezért összegyűjtöttem nektek 3 variációt a kedvenceimből.

A nagyon édes kedvelőinek hoztam egy Nutellás-mályvacukros forrócsokit. Vigyázat kalóriabomba, de megéri!

Cookpadnak köszönjük a receptet!

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál nutella
  • 1 deciliter tejszín
  • 1 deciliter sűrített tej
  • ízlés szerint tejszínhab
  • mályvacukor

Elkészítés:
A tejet és a tejszínt forraljuk össze egy lábosba vagy mikróba. Tegyük hozzá a nutellát majd keverjük jól össze. Tetejére nyomjunk tejszínhabot majd flambírozó pisztollyal olvasszuk meg a mályvacukrot.
Tipp: ha nincs flambírozó pisztolyod szúrd hurkapálcára a mályvacukrot majd lángfelett olvaszd meg egy kicsit!

Az igazán krémes forró csoki kedvelőinek:


Hozzávalók:

  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • ízlés szerint édesítőszer/cukor
  • 3 deciliter tej
  • 3 evőkanál kakaópor

Elkészítése:

A tejet, az édesítőt és a keményítőt addig kavargatva főzzük, amíg sűrű nem lesz. Egy kis pohárba kiöntünk belőle egy keveset, majd a kakaóporral összekeverjük. Mikor csomómentes lett a kakaós masszánk akkor visszatöltjük a többihez. Elkeverjük, egy kicsit még hagyjuk forrni és tálaljuk.
Tipp: ha kedveled a fűszeresebb italokat, tegyél hozzá chilit, fahéjat, vaníliát.

Végül a mindenmentesekre is gondolva: Vegán forró bounty levendulával

Receptet köszönjük a www.mindenmentes.hu -nak!

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 4,5 deciliter kókusztej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 kávéskanál keményítő
  • 50 g cukornak megfelelő édesítőszer (folyékony)
  • 1 kávéskanál szárított levendulavirág (opcionális, levendulavirág nélkül is isteni!)

Elkészítés:

A keményítőt és a kakaóport egy kevés kókusztejjel keverjük csomómentesre, majd a maradék tejjel engedd fel a masszádat és tedd fel melegedni. Ha levendulát teszel bele, semmiképp ne az egészvirágokat tedd bele, inkább egy teatojásba tedd bele és lógasd a kakaódba, így átveszi a levendula különleges ízét.

 

Reméljük megtaláljátok közte a legújabb kedvenceiteket. Ha elkészítettétek bármelyiket, akkor várjuk a képeket instán a #tabuzzcsoki hasteggel! 🙂

Írta: Szanyi Lilla

 

Facebook Kommentek