Veepeak OBDCheck BLE+ teszt!

Ha van autód és érdekel mi járhat a kocsid agyában, akkor ez tetszeni fog neked:
Most a Veepeak OBDChechk BLE+ termékét fogom kipróbálni.

De mi az OBD2 olvasó?
Leegyszerűsítve egy olyan eszköz, amit rácsatlakoztatunk az autóra és egy App segítségével megtudhatjuk a fedélzeti komputeren nem megjelenített infókat. Ez lehet részletes hibakód, vagy futásteljesítmény is.

A legtöbb OBD2 eszközt hirdető cég azzal reklámozza magát, hogy rengeteg pénzt megspórolhat nekünk egy ilyen eszköz. Természetesen sokat segít az, ha tudod mi a fene baja van az autódnak, de önmagában ez még nem fog neked sokat spórolni 😀 Természetesen lelkes laikusként én sem ebből a célból szereztem be ezt a készüléket. Egyszerűen érdekel mit is tud valójában, ezért leírom a tapasztalataimat, hátha segítek másoknak a döntésben.

A tesztem alanyai:
2011-es VW Passat
2014-es Ford Turneo Connect

A készülék teljesen rendben van, ha a car scanner nevű alkalmazással kíváncsi vagy a pillanatnyi teljesítmény adatokra. Főleg a VW családhoz tartozó autókkal volt pontos a hibakód írás, de jobb fizetős alkalmazások valószínűleg javítanak a helyzeten. Ha nem vársz sokat az OBD2 olvasóktól akkor jó kis játék, de amúgy vagy egy profi eszközt szerezz be, vagy hagyd.

Ezen a linken találhatod meg az alkalmazásokat, amikkel a Veepeak OBDChechk kompatibilis: Az oldal alján keresd az APPs menüpont alatt.

Facebook Kommentek