A dohánypajta (2022)

A héten egy újabb spanyol filmet néztünk meg, ami sajnos egy kis csalódást okozott számunkra. Lehet, hogy ennek az oka csak annyi, hogy többet vártunk tőle, mert a South by Southwest filmfesztiválon közönségdíjat szerzett filmről van szó. Mi amúgy kedveljük a spanyol filmekre jellemző nagyon valósághűen emberi, ugyanakkor fantasztikus történeteket és A dohánypajta is ilyennek ígérkezett.

         

A film egy dohánytermesztő faluban játszódik és egy nagyszülőknél nyaraló 7 éves kislány és egy családi ültetvényen dolgozó, elvágyódó fiatal lány történetét meséli el. A misztikum pedig egy dohánylevelekből álló mágikus lény személyében jelenik meg, akinek a szerepét sajnos nem sikerült egyértelműen megfejtenünk.

A film egyébként szép képekkel, nagyon érzékletesen mutatja be a dohányültetvények mindennapjait és az ottani küzdelmes életet élő embereket és azok vágyait.

A dohánypajta, bár főszereplői fiatalok és a története a barátságos dohányszörny miatt egy kicsit meseszerű, nem mondható gyerek- vagy ifjúsági filmnek. Azoknak tudjuk ajánlani, akik kíváncsiak egy dohánytermesztő vidék életére.

A dohánypajta

🎥Rendező: Rocio Mesa

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Tamara Arias, Ada Mar Lupiáñez, Alicia Hidalgo, José Sáez Conejero, Vera Centenera, Jennifer Ibáñez

⏱️Hossz: 98 perc

🌊Műfaj: dráma, fantasy

🦝Kritikát írta: Tabuzz

 

 

Facebook Kommentek