Oroszlán, Elefánt és Orrszarvú vadászutak Magyarországról!

Már a cikk elején le szeretném tisztázni, hogy nekem személy szerint a vadászokkal semmi bajom. Kifejezetten tisztelem azokat, akik saját maguk vágják le/ vadásszák le az állatokat felhasználás céljából (az ilyen emberek általában sokkal jobban tisztelik/értékelik a húst és ezáltal nem is fogyasszák olyan mértéktelen módon mint azok, akik a szupermarketekben veszik meg akciósan). Azonban számomra az, aki értelmetlenül saját szórakoztatására vadászik, az nem vadász, hanem gyilkos.

Van egy magyar cég, ami azzal foglalkozik, hogy “vadászutakat” szervez, ahol emberek (már alapból nehéz helyzetben lévő állatfajban lévő) állatokat ölhetnek. A kínálatban vannak Oroszlánok, Leopárdok, Elefánt, Rinocérosz, Puma, Medvék, Hiúz stb… Elkeserítő, hogy mindezt úgy reklámozzák, mint magát a “férfiasságot” megtestesítő cselekedetet. Sőt! Még jót is tesznek, mivel ez segít az orvvadászat ellen…Nem tudom ki hogy van vele, szerintem többet segítene az, ha az erre szánt összeget egy ottani szervezetnek ajánlanák fel.

forrás: https://youtube.com
A cég honlapján és instagram oldalán több gyomorforgató kép van, ahol a lelőtt példányokkal pózolnak. A YouTube-n többek között találhatunk videót “Oroszlán vadászatról Dél -Afrikában“, “Elefánt vadászatról Zimbabwében” és “Fekete medve vadászatról Kanadában“.

Szomorú, hogy csak tavaly több száz millió forintot költöttek erre Magyarországon. Nem azt mondom, hogy mindenkinek csak a környezettudatosságra kell figyelnie, de akik elutaznának a világ másik felére azért, hogy lelőjenek egy kihaló félben lévő fajt, előtte legalább nézzék meg David Attenborough: Egy élet a bolygónkon című dokumentumfilmjét! Hátha utána kicsit magasztosabb dolgokra fogják szánni az idejüket, pénzüket és esetleges ráhatásukat a többi emberre.

Én örülnék neki, ha Magyarországon nem lenne lehetőség befizetni ilyen utakra. Remélem minél több emberhez eljut ez a cikk és ha többen egyetértenek velem, akkor hátha jogilag is ellehetetlenítik az ilyen utakkal foglalkozó vállalkozásokat.

Facebook Kommentek