A három testőr: Milady (2023)

A három testőr: Milady alcímű második rész csodás tájakkal és remek színészi játékokkal fűszerezve szintén sikeresen átadta a Dumas regények miliőjét, akárcsak a D’Artagnan alcímet viselő első rész, mely az egész Franciaországot fenyegető politikai ellentét kirajzolódásával, s D’Artagnan szerelmének elrablásával ért véget. Innen vettük fel a fonalat a folytatásban, s kísértük végig ahogy D’Artagnan és a három testőr története újra és újra egybeszövődik.

Bár a film megtartotta a kalandregények könnyed hangvételét, mégsem volt híján drámaiságnak, fordulatoknak, cselszövéseknek, tehát mindazoknak az elemeknek, melyek képesek fenntartani a nézők figyelmét 2 órán keresztül.

A történet lehetőséget adott az első részben bemutatott szereplők mélyebb megismerésére, a karakterfejlődések megnyilvánulására. Kifejezetten érdekessé teszi a filmet, hogy nem pusztán meseszerűen pozitív karakterekről beszélünk, hanem betekintést nyerhetünk a korábban megszeretett szereplők esendő pillanataiba is. Sokkal könnyebb velük úgy azonosulni, hogy találkozunk a belső harcaikkal, így az egyes drámai jelenetek még nagyobb hatást képesek elérni. Mégis összességében a film képes a megfelelő pillanatokban oldani a drámát, megtartva az alapvetően könnyednek szánt hangulatot.

Ehhez járulnak hozzá a kiemelkedő színészi alakítások, melyekben Eva Green viszi a pálmát maga Milady szerepében, aki – a címből is sejthetően – végig mozgatja a szálakat. Athos (Vincent Cassel) és D’Artagnan (François Civil) komolyságát, személyes vívódását remekül ellenzi Aramis (Romain Duris) és Phortos (Pio Marmaï) vidámsága, melyet még a legtöbb drámai pillanatban is sikerül megőrizniük.

A film, bár több helyen eltér az eredeti Dumas regényektől, mégis megtartja azoknak hangulatát, így remek szórakozást és sok újszerűséget ígér a műfaj kedvelőinek.

 

🎥Rendező: Martin Bourboulon

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: François Civil, Vincent Cassel, Romain Duris, Pio Marmaï, Eva Green, Louis Garrel, Vicky Krieps, Lyna Khoudri

⏱️Hossz: 115 perc

🌊Műfaj:  francia-német-spanyol-belga történelmi kalandfilm

🦝Kritikát írta: Tabuzz

 

Facebook Kommentek