Challengers (2024)

 

Luca Guadagnino (Sóhajok, Szólits a nevemen) idei bombasiker filmje a Challengers, amiben egy szerelmi háromszög történetét láthatjuk kibontakozni több mint egy évtizeden keresztül nyúlva három profi teniszező között.

Két férfi főszereplőnk Art Donaldson (Mike Faist) és Patrick Zweig (Josh O’Connor) fiatal teniszezők egy akadémián és kiskoruk óta elválaszthatatlanok. Ez viszont megváltozik, amikor egy bajnokság alatt megismerkednek Tashival (Zendaya) és innentől egy durva verseny indul el kettejük közöttük, hogy elnyerjék Tashi figyelmét és szerelmét. Ez a versengés túlmutat ezen az egy bajnokságon és maga sporton is, ahogy mind a hárman egymás ellen harcolnak a saját érdekeikért.

Guadagnino sokadszorra rendez olyan filmet, ami a nézőket egész végig a képernyő elé tudja kötni és még hetekig a fejükben marad. Ebben sokat segít a film vágása, ahogy ugrunk az évek között és alakulnak ki a szereplők közötti mind tenisz mind érzelmi játszmák. Illetve az az érdekes választás, hogy a filmben sokszor használnak elektronikus zenét, de nem háttérzeneként, hanem annál hangosabban akár párbeszéd jeleneteknél is, ezzel is növelve a feszültséget.

A Challengerst mindenkinek tudom ajánlani, még azoknak is akik nem rajonganak a sport filmekért, mert ez a film
sokkal többet nyújt mint amire számítanának.

🎥Rendező: Luca Guadagnino

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Zendaya, Mike Faist, Josh O’Connor,

⏱️Hossz: 132 perc

🌊Műfaj: dráma, romantikus, sport

Facebook Kommentek