Europapark: Egyedülálló élmény Európa szívében

Europapark nem csupán egy átlagos vidámpark, egy igazi kaland az európai kultúrák világában. A parkot “országokra” osztották fel, melyek mindegyike az adott ország kulturális és gasztronómiai jellegzetességeivel várja a látogatókat. Az autentikus hangulatot nem csak az építészeti stílusok és az ételek biztosítják, hanem a tematikus játékok és show-k is.

A hullámvasutaktól a vízi attrakciókig, számos szórakozási lehetőség áll rendelkezésre minden korosztály számára. Egy nap azonban aligha elegendő ennek a hatalmas parknak a felfedezésére. Mi magunk is csak egy napot tölthettünk itt, és úgy éreztem, mintha csak egy töredékét láttam volna annak, amit kínál.

Az árak kissé magasak, talán nem minden magyar pénztárcának ideálisak, de azok számára, akik megengedhetik maguknak, garantáltan felejthetetlen élmény lesz.

Az évszakok váltakozásával a park tematikája is változik. Mi nyáron látogattunk el, de nagyon reméljük, hogy más évszakokban is visszatérünk. Ha valaki nagy távolságból érkezik, érdemes odafigyelni a francia és a német iskolai szünetekre. Az Europapark közel fekszik a francia határhoz, így sok német és francia látogatóval is találkozhatunk, amely nagyon nagy sorokat okozhat.

Egy utolsó tipp: érdemes letölteni az Europapark mobilapplikációját. Ezen keresztül ugyanis néhány népszerű attrakcióhoz “virtual line” szolgáltatás érhető el, ami lehetővé teszi, hogy előre foglaljunk egy időpontot és így elkerüljük a hosszú várakozást. Valamint érdemes előre online vásárolni a jegyet, mivel úgy olcsóbb. Az autóval érkezők online megvásárolhatják a parkoló jegyet is, amivel megkönnyítik a kihajtást.

Összefoglalva, az Europapark minden európai kultúra iránt érdeklődő számára kötelező program, ahol a szórakozás és a tanulás kéz a kézben jár, valamint egy helyen átélheted rengeteg ország hangulatát. (15 év után a Görög faluban itt kaptunk mi is kedvet, hogy visszamenjünk Görögországba nyaralni.)

Facebook Kommentek