Ezeket a kiegészítőket szerezd be a Quest 3-hoz!

A virtuális valóság világában a megfelelő felszerelés kiválasztása döntő jelentőségű a felhasználói élmény szempontjából. Összegyűjtöttem azokat a kiegészítőket, amelyeket kipróbáltam és bátran ajánlok mindenki számára.

1. Fejpántok – Kényelem és Tartósság

ZyberVR ZERO Quest 3 Elite Strap
ZyberVR Zero Elite

Az első és legfontosabb lépés a gyári fejpánt cseréje. A Zybervr Zero Elite Strap-et próbáltam ki, amely költséghatékony alternatíva a Meta hivatalos Elite Strap-jével szemben, ugyanakkor azonos élményt nyújt.

KIWI Battery Head Strap

Akik hosszabb ideig szeretnének játékon belül maradni, azoknak a Kiwi Battery Head Strap-et ajánlom, amely nem csak kényelmesebbé teszi a viseletet az egyenletesebb súlyelosztás révén, hanem az integrált akkumulátornak köszönhetően hosszabb használatot is biztosít. + Még ez is olcsóbb a sima akksi nélküli Meta Strap-jéhez képest, tehát számomra nem kérdés melyiket választanám. Az egyetlen hátránya, hogy fekvés közben nem annyira kényelmes, mint a gyári, vagy az előzőleg említett fejpánt.

2. Lencsék – Őrizzük a VR lelkét

VR Optiker lencséi behelyezve

A lencsék védelme kritikus, hiszen ezek a headset legérzékenyebb részei. A sport és intenzív játék során könnyen összegyűlhet a pára, amelyet letörölve károsíthatjuk a lencséket. Én eléggé intenzív játékokat szoktam játszani, amiknél az izzadás jelentős, de még így sem párásodott be sosem. Azonban a por itt is néha megtelepszik és így sokkal könnyebb lelkiismerettel merem letörölni, nehogy megkarcoljam a gyári lencsét. E probléma orvoslására a német VrOptiker lencséit választottam, amelyek nemcsak minőségi védelmet biztosítanak, de ár-érték arányban is kiemelkedőek. Ezek a vékony lencsék használat közben észrevehetetlenek, így nem zavarják a játékélményt. + aki szemüveges tud dioptriásan is rendelni.

3. PC-VR Kábel – A lehetőségek kapuja

Lade das Bild in den Galerie-Viewer, VR Brillen Kabel | für Meta Oculus Quest 2 & 3 | USB-C zu USB-C | USB 3.2 | Nylonmantel | 5m

A Quest 3 önállóan is kiváló, de egy erős PC-vel kombinálva valódi csodákra képes. A megfelelő adattovábbításhoz szükséges kábelt illetően a Meta hivatalos kábele helyett a Cabeltex termékét ajánlom, amely harmadannyiba kerül, de jobb specifikációkat kínál. A nylon borítású kábel különösen kiemelkedő teljesítményt és mobilitást biztosít. Márciustól elérhető a 120Hz-es PCVR is, ehhez azonban olyan kábel kell, amit a szükséges szoftver is elfogad. Sok olcsóbb lehetőség nem kompatibilis ezzel a szoftverrel, mivel abban nincs meg a szükséges chip, de a gyári Meta kábelen kívül a Cabeltex kábele is jó erre (csak töredék áron, jobb borítással 😀 Teszteltem, elfogadta, minden zökkenőmentesen megy!)

4. VR Cover – Higiénia és Kényelem

VR Cover for Meta Quest 3 (Grey)VR Cover for Meta Quest 3 (Grey)

A VR játékok intenzív használata során elkerülhetetlen következmény az izzadás. Megoldást nyújt erre a problémára a VR Cover, ami egy mosható, szivacsos párna, amely egyszerűen ráhúzható az arc párnára. Egy csomagban kettő darab található, így cserélhető, ha az egyik átnedvesedik. A csere nem a legegyszerűbb, de ez a Quest miatt van, mert a műanyag pántot óvatosan, mégis magabiztos mozdulattal tudod csak leszedni. A párnáknak köszönhetően a headset higiénikus maradhat, még akkor is, ha egymás után többen játszanánk vele aktívan + egyszerű a mosás is. Ha vesztek ilyet, nézzétek meg videón hogyan kell feltenni. Neten sokan azért panaszkodnak rá, mert nem fűzik át, hanem csak ráteszik, amitől nyilván nem feszül rá.

Összességében ezek a kiegészítők nem csak a Quest 3 használatát teszik kényelmesebbé és élvezetesebbé, hanem hosszú távon hozzájárulnak a headset védelméhez is. Az általam kipróbált termékek mindegyike megállta a helyét, így bátran ajánlom őket. Kérdés esetén tudjátok hol értek el! A jövőben még jövök kiegészítőkkel és a tiktokra is be fogunk törni rövid és velős videókkal.

Facebook Kommentek