Hab (2020)

Annyira szerettem volna, hogy ez a film jó legyen…

Véleményem szerint meglehetősen kevés jó magyar film van. Ideje lett volna bővíteni ezek listáját, de számomra ez nem történt meg. A színészek jók, szerethetőek, jól játsszák el a rájuk kirótt szerepet, de a karakterek nem életszerűek. Nincsenek hatásos fordulatok, de vannak szerethető és utálható karakterek egyaránt. És azt kell mondjam, Kerekes Vica tényleg oltári tehetséges!

Az alapsztori szerint Dóra egy meseszép cukrászda büszke tulajdonosa és cukrásza. A sütikbe belesüti minden fájdalmát. Fájdalma abból fakad, hogy szerelme hónapokkal ezelőtt elhagyta és összeházasodott egy másik nővel. Ez a Hab nevezetű csodacukrászda azonban csőd szélén áll, így Dórának gyorsan pénzhez kell jutnia. Talál is egy megoldást: benevez egy családi cégeknek szervezett versenyre, ahol nem kis összeg a nyeremény. Ebben csak egyetlen bökkenő van: Dórának se férje, se gyereke nincsen. Innentől kezdve nem ők találták fel a spanyolviaszt. Láttunk már pár ilyen filmet: verbuvál magának egy kis családot, akivel részt vesz az igazán rendkívüli versenyen. Az már csak hab a tortán, hogy Dóra szívszerelme is indul a versenyen; természetesen a feleségével. Viták, kisebb drámák, szeretet, hazugságok, ezek mind megvannak a filmben.

A filmet az év legédesebb vígjátékaként hirdetik, és bár kétség sincsen afelől, hogy mennyire édes, a vígjátékot megkérdőjelezném. Egy olyan típusú filmben reménykedtem, mint a 2018-as BÚÉK, amiben a poénok tényleg jók voltak, és hemzsegett tőlük a film, mégsem volt zavaró. A Hab-ban a poénok erőltetettek voltak, a humor egyik alapját a karakterek adták, akik egyáltalában nem voltak életszerűek. Így szokott ez lenni az Adam Sandler filmekben is, szóval ha valaki kedveli a híres vígjáték-színészt, akkor sanszos, hogy ez a film is kedvérevaló lesz.

🎥Rendező: Lakos Nóra

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Kerekes Vica, Mátray László, Gyarmati Erik, Elek Ferenc, Zsigmond Emőke

⏱️Hossz: 89 perc

🌊Műfaj: magyar romantikus vígjáték

🐼Kritikát írta: bambuszmedve

Facebook Kommentek