Hogyan szexeljünk (2023)

Nagy figyelem követte Molly Manning Walker első filmjének debütálását a 76. Cannes-i Filmesztiválon, hiszen a Hogyan szexeljünk című filme elnyerte az Un Certain Regard szekció fődíját, mely ugyanazzal energiával robban be a nézők szeme elé, akárcsak maga a film a kritikusok elé.

A történet teljesen hitelesen mutatja be a középiskolából kilépő fiatalok szabadságát, őrültségét, feszültségeit, melyeket minden áron levezetni vágynak, s az eufória és katarzis elkerülhetetlen társaként a szorongásokat, rejtett konfliktusokat és a csoport- és társadalmi nyomás erejét, ami olyan dolgokra vesz rá kiszolgáltatott fiatalokat nap, mint nap, melyre igazából nem vágynak.

A történet látszólag három legjobb barátnő, Tara (Mia McKenna-Bruce), Skye (Lara Peake) és Em (Enva Lewis) közös nyaralását mutatja be az érettségi utáni levezetésként, de a fesztelen ismerkedés örömmámorán túl olyan kérdésköröket boncolgat, mint a valódi és az ál-barátság közti különbségek, a vágyat és erőszakot elválasztó vékony határvonal, kapunyitási pánik, életcélok a fiataloknál, és nem utolsó sorban azt, hogy hogyan álljunk ki magunkért egy baráttal, szeretővel vagy akár egy szülővel szemben, és mit tegyek, ha nem sikerült meghúznom a határaimat, és úgy sérültem, hogy a másik ezt észre sem vette.

A film az első pillanattól kezdve behúzza a nézőt a maga életigenlésével, és a fiatalok szerethető bohóságával, majd az utolsó percig a székhez szegezi őket az újabb és újabb felmerülő megválaszolatlan kérdésekkel.

Az érdekessége a női és férfi szempontok egymás mellé állítása, ami lehetőséget enged arra, hogy mi magunk is elgondolkozzunk ezen a 2 teljesen különböző perspektíván, és a társadalmunkban való megjelenésükön.

🎥Rendező: Molly Manning Walker

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Mia McKenna-Bruce, Lara Peake, Enva Lewis, Samuel Bottomley, Eilidh Loan, Shaun Thomas, Daisy Jelley, Laura Ambler

⏱️Hossz: 98 perc

🌊Műfaj:  görög-angol dráma

🦝Kritikát írta: Tabuzz

Facebook Kommentek