Lindt múzeum kicsiknek és nagyoknak

Zürichben töltöttünk egy hosszú hétvégét, amelyről jövő héten érkezik majd egy részletes cikk. Eredetileg a városi látogatásunk során akartuk bemutatni a Lindt Home of Chocolate múzeumot is, de úgy döntöttünk, hogy ez a hely külön figyelmet érdemel. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem a Lindt az egyik kedvenc csokoládémárkám – nem túl édes, de mégis kellően krémes, és olyan ízekkel kápráztat el, amelyeket egyszerűen imádok. Ezért különösen izgatott voltam, hogy meglátogassam a múzeumot, kíváncsi voltam, hogy ha a sorozatgyártású csokoládéikban ilyen magas minőséget képesek nyújtani, akkor vajon milyen élményt tartogat a múzeum.

Lindt Home of Chocolate - Switzerland's chocolate museum

A Lindt Home of Chocolate múzeuma nem nagy, de minden egyes terével mélyreható betekintést nyújt a csokoládé és a Lindt gyárnak/márkának és a svájci csokoládéknak a történetébe. Aki gyorsan szeretné végigjárni, az sem fog elfáradni, hiszen csak néhány teremből áll, de ha valaki megáll, és meghallgatja az audio guide-ot (ami sajnos magyarul nem elérhető, de könnyen érthető szövege van más nyelveken), az minden lényeges információt megtudhat a csokoládé történetéről, a Lindt születéséről és arról, mi teszi őket igazán különlegessé.

Egyike az első Lindt csokiknak

A múzeumi túra csúcspontja kétségkívül az a rész, ahol korlátlanul kóstolhatjuk a különböző Lindt csokoládékat – igen, jól hallottátok! Három különböző krém (fehér, tej és étcsokoládé) várja a kóstolókat, ezt követően pedig a táblás csokoládékat is tesztelhetjük. A belépődíj kedvező, fejenként körülbelül 16 svájci frankba kerül (2024).

A látogatás végén egy kávézóban különféle édességek és sós snackek közül válogathatunk, ha még nem lettünk volna elég csokoládéban. Nekünk sajnos sietnünk kellett a következő programunkra, így nem tudtuk a kávézó hangulatát élvezni, de még a hajón készítettem egy képet a sütiről, amit onnan vittünk magunkkal.

Ha lassan, alaposan szeretnél mindent végignézni és meghallgatni, szánj rá legalább 2-3 órát. Szerintem mindenképp megéri a látogatást, akár csak Zürichbe utazva, akár kifejezetten ezért érkezve. Én nagyon élveztem a programot, sokat tanultam a csokoládéról, és még arra is kedvet kaptam, hogy otthon saját csokibonbonokat készítsek. (A 9 méter magas csokoládészökőkút a csarnokban olyan mennyei illatot áraszt, amit még most is érzek, ha látom a cikk elején lévő képet 😀 )

Facebook Kommentek