Ördögűzés (2024) – Spoilermentes kritika

Nemrég jött ki Russel Crowe új horror filmje, az Ördögűzés. Ebben a filmben megismerjük a történetét Anthonynak (Russel Crowe) egy zavart életű színésznek, ahogy próbálja az eltávolodott lányával (Ryan Simpkins) a kapcsolatát javítani, miközben párhuzamosan egy horror film forgatásán vesz részt.

A film az első felében nagyrészt az apa-lánya kapcsolatra fókuszálunk, ahogy Anthony próbálja összeszedni magát és újra a lánya, Lee életének részesévé válni. Ebben az első 45 percben más ördögűzős/megszállós filmekkel ellentétben kevés misztikus és hátborzongató jelenetet kapunk, az ijesztések nagyrészt itt jumpscarekre alapulnak.

Az elejétől a történet több síkon fut, sok alapvetően jó ötlettel, ahogy megismerjük Anthony hátterét, ahogy próbál újra a lánya apja lenni és ahogy egyre jobban romlik az állapota a forgatás előrehaladtával. Viszont valahogy van egy olyan érzése a nézőnek, hogy a film egyik ilyen témából se ad igazán sokat és ahhoz képest, hogy rövid az időtartama elég lassú a tempója a történetnek és nem tartja meg a néző figyelmét. Igazán későn szabadul el a horror a film utolsó harmadában, amire már nehezen nyeri vissza a néző figyelmét.

A film egyik pozitívuma a néhol szép képi világ, főleg a legutolsó fél órában, amikor igazán előjönnek a horror elemek. A másik pozitívum Russel Crowe színészi játéka, ami miatt viszont az embernek egy kicsit rossz szájíze marad, hogy ilyen szerepre pazarlódik el a tehetsége.

Sajnos ezt a filmet nem tudom ajánlani sem a horror rajongóknak, sem másoknak de semmi ok aggodalomra, ebben az évben még nagyon sok ígéretes horror fog debütálni.

🎥Rendező: Joshua John Miller

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Russel Crowe, Ryan Simpkins, Sam Worthington

⏱️Hossz: 95 perc

🌊Műfaj: thriller, horror

Facebook Kommentek