Vaskarom (2023)

A Vaskarom igazán emlékezetes élményt nyújt, mert amellett, hogy általa megismerhetjük a mifelénk nem annyira kedvelt pankráció világát, egy valóban létező texasi pankrátor család drámai életének lehetünk a tanúi. A családfő Fritz von Erich (Holt McCallany), aki maga is sikeres pankrátor volt, ellentmondást nem tűrően arra neveli négy fiát, hogy ők legyenek a legerősebbek, legkeményebbek, hogy ne árthasson nekik semmi, de a legfőbb törekvése, hogy fiai váltsák valóra az ő meg nem valósult álmát és elnyerjék a nehézsúlyú világbajnoki övet. Megrendítő, ahogy az egész család aláveti magát fanatizmusának és mérgező nevelési módszereinek, annak ellenére, hogy a fivéreket különféle tragikus események sújtják.

A film főszereplője Kevin von Erich (Zac Efron) a legidősebb fiú, aki mindent megtesz az álom megvalósításáért, de számára a legfontosabb, hogy segítse testvéreit.

 

Zac Efron a film kedvéért szörnyen kigyúrt testtel hiteles alakítást nyújt, de a testvérek szerepében a Kerryt (Jeremy Allen White), Davidet (Harris Dickinson) és Mike-ot (Stanley Simons) alakító színészek sem maradnak el tőle.

 

Ha szeretnél egy látványos pankrációs jelenetekben gazdag, ám egyidejűleg elgondolkodtató filmet látni, akkor jó szívvel ajánljuk neked a Vaskarmot.

 

🎥Rendező: Sean Durkin

👨‍👩‍👧‍👦Szereplők: Zac Efron, Lily James, Holt McCallany, Maura Tierney, Jeremy Allen White, Harris Dickinson, Michael Harney

⏱️Hossz: 131 perc

🌊Műfaj: életrajzi dráma

🦝Kritikát írta: Tabuzz

Facebook Kommentek