Távolságot átívelő játékok

Így a #maradjotthon akárhányadik napján gondolom megjárta már mindenki az érzelmi hullámvasút teljes vonalát, amely elég hosszan tele van hegyekkel és völgyekkel egyaránt. Nem meglepő, ha az ember esetleg már a falat kaparja, mert fogalma sincs, mit kezdjen magával.Megnézted már az összes tervben lévő sorozatot? Minden csillog-villog a lakásban? Neki álltál a kovásznevelésnek? Ismerjük az érzést, de ne aggódj, ezért is gondoltunk arra, hogy ajánlunk nektek pár remek társasjátékot, amik segítenek visszarázódni a közösségi életbe – még ha csak virtuálisan is.

Meetingekre/karantén bulira a zoom.us –t használjuk általában, hiszen erre a platformra egyszerre akár 20 ember is csatlakozhat, emellett rengeteg mókás funkciót rejt magában.  Alapvetően is egy jó dolog egy közös koccintásra vagy beszélgetésre, de jelenleg ez csak a kiindulópontunk, hiszen az appok/oldalak, amiket ajánlunk csak úgy az igaziak, ha közben tudtok kommunikálni egymással.

 1. A .io játékokat talán mindenki ismeri, van belőlük rengeteg verzió, de a személyes kedvencünk az a rajzolós játék, amelyik nagyon hasonlít a Picasso-ra, amit suli után a Myvipen játszottunk. A játék lényege, hogy körönként mindenki kap egy feladványt, amit le kell rajzolnia időre a többieknek pedig ki kell találniuk, hogy mi a megfejtés. A jó kedv garantált, találjátok meg a bennetek rejlő művészt!
  kép: Skribbl.io hivatalos oldaláról

   

 2. A honfoglaló virágkorát éli, hiszen nem régiben már az I. Országos Egyetemi Honfoglaló Bajnokságot is megrendezték, ami 729 diák küzdelmét eredményezte. A versengést mindenki szereti és nincs is jobb annál, mikor a legjobb barátodat/párodat/szaktársadat tudod kicsit megszívatni, hogy megmutasd neki, mennyire hiányzik.
  kép: honfoglalo.hu hivatalos oldaláról

   

 3. Cards Against Humanity egy olyan társasjáték, amiben gyakorolhatjátok az angol (vagy német, francia, olasz, spanyol, stb.) tudásotokat, miközben olyan állítások születnek, amire életedben nem gondoltál volna. A játék lényege, hogy minden körben valaki húz egy állítást és a többieknek pedig van 5 mondat folytatásuk, az nyeri az adott körben a pontot, aki a legviccesebbel egészítette ki a mondatot. A játék elérhető online vagy telefonos applikáción, így a távolság nem gond többé!

  kép: Cards Against Humanity hivatalos képe

+1. Fejlesztettünk egy Tabuzz applikációt, amit androidos készüléken érhettek el. Három játékot nyújtunk benne; alapozás, felelsz vagy mersz, illetve egy klasszikus üvegezést. Mindegyik játék érdekes kérdéseket/témákat boncolgatnak, így merjük ismerkedős játéknak is ajánlani.

Jó társasozást kívánunk! 🙂

Írta: Szanyi Lilla

 

Facebook Kommentek